Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Xile: la decisió de cancel·lar les conferències APEC i COP25 no desviarà l'atenció de la comunitat internacional

Sobre la decisió del president de Xile, Sebastián Piñera, de cancel·lar el Fòrum APEC 2019 i la Conferència de les Parts sobre el Canvi Climàtic (COP25), representants d'Amnistia Internacional van opinar:

«La decisió del president Piñera de cancel·lar la APEC i la COP25, la seu de les quals seria Xile en les pròximes setmanes, no farà que es desviï l'atenció internacional davant les greus violacions de drets humans que s'han comés i que s'estan cometent a Xile en el context d'una violenta repressió. Els ulls del món estan posats sobre Xile, i la comunitat internacional té l'obligació de continuar exigint la fi d'aquests actes, així com la justícia i reparació per les víctimes i els seus familiars», ha assenyalat Erika Guevara-Rosas, directora per a les Amèriques d'Amnistia Internacional.

«La cancel·lació tampoc pot ser una excusa per deixar de banda les mesures urgents que es requereixen a Xile en matèria de medi ambient i emergència climàtica, que de fet són part fonamental de les crides que van provocar les recents manifestacions massives i que el govern ha d'escoltar. Això inclou la firma de l'Acord de Escazú i donar garanties de seguretat al treball de persones defensores de drets humans i medi ambient.

Xile està en una situació de crisi de drets humans, per la qual cosa Amnistia Internacional ha desplegat el seu equip de Resposta a Crisis per a les Amèriques d'Amnistia Internacional.