Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Veneçuela: més d'una desena de persones mortes en les protestes

Veneçuela, 23 de gene 2019. Imatge: REUTERS/Carlos Eduardo Ramirez

En resposta a les informacions que almenys una desena de persones haurien resultat mortes en el context de protestes a Veneçuela, Erika Guevara-Rosas, directora per a les Amèriques d'Amnistia Internacional ha declarat:

"Des d'inicis de la setmana, milers de persones a Veneçuela han sortit als carrers a protestar per la greu crisi institucional i de drets humans que travessa el país. En resposta, i en comptes de procurar solucions i obrir espais per atendre les demandes, les autoritats sota el comandament de Nicolás Maduro treuen al carrer funcionaris militars i policials, aplicant la seva política de repressió".

"Amnistia Internacional ha rebut denúncies de la participació de la Força d'Accions Especials de la Policia Nacional Bolivariana, que ja ha estat assenyalada en altres ocasions per ús abusiu i excessiu de la força intencionalment letal i que no té funcions de control de manifestacions, fet que posa en greu risc la vida i integritat de les persones que es manifesten. Una altra denúncia gravíssima va ser la participació de grups armats progovern que buscaven evitar les protestes en diverses zones del país".
 
"Protestar no pot ser sinònim de mort a Veneçuela. Intentar fer callar a trets a la gent que procura reivindicacions justes de drets humans tanca encara més els camins per a una resolució pacífica a la greu crisi institucional i de drets humans a què s'enfronta el país en els últims anys".
 
"En aquests moments d'altíssima tensió i conflictivitat social a Veneçuela, Nicolás Maduro i altres membres del seu govern han de frenar la repressió contra les persones, i sobretot garantir la vida i la integritat dels qui es manifestin en contra".