Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Veneçuela: l'informe de l'ONU sobre la crisi de drets humans, primer pas cap a la veritat

L'alta comissionada de l'ONU per als drets humans, Michelle Bachelet

En resposta a la primera actualització oral sobre la crisi de drets humans de Veneçuela, realitzada avui davant el Consell de Drets Humans a Ginebra per l'alta comissionada de l'ONU pels drets humans Michelle Bachelet, la directora d'Amnistia Internacional per a les Amèriques. Erika Guevara-Rosas, ha declarat:

“Amnistia Internacional ha documentat crims de dret internacional i greus violacions de drets humans a Veneçuela. Quan vaig visitar el país al febrer vaig ser testimoni directe d'aquesta crisi sense precedents, que exigeix els màxims nivells d'escrutini i rendició de comptes. L'actualització sobre la situació realitzada avui per l'alta comissionada de les Nacions Unides pels drets humans parla d'aquesta realitat, i reflecteix les terribles circumstàncies a què s'enfronta la població.”

“Amnistia Internacional dona suport a les víctimes de la crisi de drets humans de Veneçuela en la seva lluita per la veritat, la justícia i la reparació. Rebem amb satisfacció el compromís de l'oficina de drets humans de les Nacions Unides.”

“Per la magnitud i la gravetat de la crisi, així com pels grans obstacles que troba la justícia a Veneçuela, Amnistia Internacional insta el Consell de Drets Humans a crear una Comissió d'Investigació per monitoritzar la situació cada vegada més greu del país i informar-ne, i d'aquesta manera aclarir la responsabilitat dels crims de dret internacional i les greus violacions de drets humans. Demanem als Estats membres de l'ONU que considerin la necessitat d'aquest mecanisme al juny.