Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Veneçuela: Cal que s’investigui urgentment l'atac a Globovisión i que es protegeixin els periodistes

Amnistia Internacional ha manifestat avui, 4 d'agost, la seva profunda preocupació pels atacs llançats el dilluns contra el personal de l'emissora de televisió Globovisión i ha demanat a les autoritats veneçolanes que iniciïn urgentment una investigació exhaustiva i imparcial per garantir que els responsables compareixen davant la justícia.

 Segons els informes, un grup d'individus armats va irrompre a la seu principal de Globovisión el dilluns a la tarda, va llançar pots de gas lacrimògen i va atacar el personal i els guàrdies de seguretat. Els atacants es van identificar com a partidaris del govern.

 “Els atacs contra la llibertat d'expressió són des de fa temps un motiu de profunda preocupació a Veneçuela”, ha manifestat Susan Lee, directora del Programa per a Amèrica d'Amnistia Internacional. “El president Chávez ha de garantir que es respecta el dret dels mitjans de comunicació a exercir la seva activitat legítima, fins i tot quan aquesta activitat inclogui crítiques al govern.”

 D’altra banda, la Fiscalia General de Veneçuela ha presentat un projecte de llei que convertirà en delicte penal la divulgació de “notícies falses” que provoquin un “perjudici als interessos de l'Estat”, “manipulin o tergiversin la notícia” i “atemptin contra la pau social, la seguretat i independència de la nació, l'ordre públic [...] [o] la salut mental o moral pública”. Qualsevol persona declarada culpable en virtut d'aquesta llei pot ser condemnada a fins a dos anys de presó.

 Amnistia Internacional sent profunda preocupació perquè la llei, si entra en vigor, imposarà restriccions inacceptables a la llibertat d'expressió a Veneçuela.