Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Unió Europea: propostes de la Comissió podrien ampliar les polítiques migratòries fallides

Davant les propostes de la Comissió Europea de crear "centres controlats" per a processar les persones rescatades en el Mediterrani, així com plataformes de desembarcament en tercers països, Fotis Filippou, director de Campanyes d'Amnistia Internacional per a Europa, ha declarat:

"Aquestes propostes són un pla per a una perillosa ampliació de les polítiques europees que estan causant patiment i violacions de drets humans en el Mediterrani. Els intents d'invisibilizar les persones migrants no són ni factibles ni admissibles".

"Com els "punts crítics" establerts a Grècia i Itàlia, els "centres controlats" no serviran per garantir una gestió més ordenada de les arribades, sinó que podrien exposar homes, dones, nens i nenes a violacions de drets humans.

40 persones abandonades a Tunísia

"Un clar exemple de les conseqüències d'unes polítiques que prioritzen la protecció de les fronteres enfront de la vida humana s'està veient ara a la costa de Tunísia, on hi ha 40 persones abandonades a la seva sort des de fa gairebé dues setmanes, enmig de la calor i amb cada vegada menys recursos".

"Els governants europeus han de garantir que les persones que corren risc d'ofegar-se són rescatades i desembarcades en països on no estaran exposades a patir greus abusos".

"En lloc d'introduir noves polítiques centrades en la contenció i de delegar el control de les fronteres, els nostres líders han d'oferir vies perquè les persones refugiades i migrants creuin les fronteres sense riscos".