Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Uganda: el Parlament ha de rebutjar el projecte de llei que castiga les relacions homosexuals amb pena de mort

En resposta a l'anunci del ministre ugandès d'Ètica i Integritat, Simon Lokodo, que el govern té previst introduir la pena de mort pels actes sexuals amb el consentiment entre persones del mateix sexe, la directora d'Amnistia Internacional per l'Àfrica Oriental, la Banya d'Àfrica i els Grans Llacs, Joan Nyanyuki, ha dit:

"És indignant que, en comptes de prendre mesures urgents per despenalitzar les relacions sexuals entre persones del mateix sexe, el govern ugandès vulgui que s'executi les persones homosexuals. Això reviurà l'odi en un entorn ja homòfob.

"Aquest és un exemple de la perillosa intolerància i els nocius prejudicis que els polítics ugandesos fomenten contra de les persones LGBTI. Els parlamentaris i parlamentàries d'Uganda han de rebutjar rotundament qualsevol plan de legalitzar aquest tipus d'intolerància i caça de bruixes contra qualsevol persona que sigui considerada diferent."

El 5 d'octubre, Brian Wassa, assessor paralegal gai, va morir a causa d'una hemorràgia cerebral després d'haver patit el dia anterior a csa seva l'atac d'uns desconeguts que van colpejar-lo al cap.

Segons l'organització LGBTI Sexual Minorities Uganda (SMUG), és la quarta persona LGBTI assassinada en aquests tres últims mesos després que els dirigents polítics revisquessin els sentiments anti-LGBTI. Les altres han estat una dona transsexual del districte de Gomba i un home gai del districte de Kayunga i un altre del districte de Jinja.

El govern d'Uganda té un llarg historial de foment dels sentiments LGBTI.