Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Turquia: demanen 15 anys de presó per a sis activistes, entre els quals el president d'honor i l'exdirectora d'Amnistia

Després que el ministeri fiscal sol·licita la declaració de culpabilitat del president d'honor d'Amnistia Turquia, Taner Kılıç, l'exdirectora, Idil Eser, i quatre defensors i defensores dels drets humans per càrrecs de terrorisme, Marie Struthers, directora d'Amnistia Internacional per a Europa, ha declarat:

"La venjativa sol·licitud que ha fet avui el ministeri fiscal de penes de fins a 15 anys de presó fa cas omís de les proves i és contrària a tota lògica".

"Les acusacions de terrorisme formulades contra Taner, Idil i quatre persones més han estat refutades en reiterades ocasions en el curs de nou vistes anteriors i és evident avui, com ho ha estat des del principi, que als 10 d'Istanbul i Taner se'ls està jutjat exclusivament pel seu treball pels drets humans. Han de ser absolts".

Si són declarats culpables podrien ser condemnats a un màxim de 15 anys de presó. La propera sessió del seu judici, i probablement l'última, està fixada per al 19 de febrer de 2020.

Informació addicional

El ministeri fiscal va demanar la declaració de culpabilitat de Taner Kılıç de delicte de "pertinença a una organització terrorista" i d'Idil Eser, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Nejat Taştan i Veli Acu de "auxiliar a una organització terrorista sense ser membre". El Ministeri Fiscal va sol·licitar l'absolució d'Ali Gharavi, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Peter Steudtner i Şeyhmus Özbekli.

Tres dels defensors i defensores jutjats que es dediquen a l'advocacia (Taner Kılıç, Nalan Erkem i Şeyhmus Özbekli), podrien, a més, perdre la seva llicència per exercir el dret si són declarats culpables d'un delicte de terrorisme.