1961-2021: 60 anys actuant pels
drets humans a tot el món

Turquia: Absolució de persones processades per participar en marxa de l'Orgull, "una victòria que mai no hauria d'haver estat necessària"

© Unikuir

En resposta a la decisió del Tribunal Penal de Primera Instància Núm. 39 d'Ankara d'absoldre 18 estudiants i un membre del personal docent per participar en una marxa de l'Orgull que es va celebrar al campus universitari al maig de 2019, Massimo Moratti, director adjunt d'Investigació d'Amnistia Internacional per a Europa, ha manifestat:

"Fa més de dos anys, en una pacífica marxa de l'Orgull a Ankara, la policia va utilitzar esprai de pebre, munició de plàstic i gas lacrimògen i va detenir algunes de les persones assistents, que van ser portades davant els tribunals. La decisió d'avui és una victòria per a la justícia, però aquesta prolongada batalla jurídica no hauria d'haver arribat a produir-se mai".

"Avui és un dia de celebració, però demà continuarem lluitant per posar fi a la repressió dels drets humans a Turquia, i doblarem els nostres esforços per protegir la llibertat d'expressió i de reunió pacífica".