Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Taiwan: primera execució sota la presidència de Tsai Ing-wen

En resposta a l'execució avui a Taiwan d'un home de 39 anys, la primera des de l'arribada al poder de la presidenta Tsai Ing-wen el 2016, Annie Huang, directora en funcions d'AI Taiwan, ha declarat:

"Resulta molt decebedor que Taiwan hagi decidit reprendre l'aplicació d'aquest càstig cruel, especialment després que la presidenta Tsai Ing-wen hagi deixat clara la intenció del seu govern d'abolir la pena de mort".

"Aquest compromís ara sona fals. L'execució d'avui és un revés devastador per al moviment abolicionista a Taiwan i un acte que enfosqueix la presidència de Tsai".


"La pena de mort és la negaciço màxima dels drets humans i mai no aporta justícia ni rendició de comptes. Una cop més demanem a les autoritats de Taiwan que declarin la suspensió oficial de les execucions com a primer pas per a l'abolició de la pena de mort d'una vegada per sempre".

Lee Hung-txi, condemnat per assassinat el 2014 va ser executat per afusellament divendres a la tarda.

Inicialment havia estat condemnat a cadena perpètua pel Tribunal de Districte de Kaohsiung, però el Tribunal Superior de Taiwan va modificar el càstig pel de pena de mort, decisió que va confirmar el Tribunal Suprem el 2016.

La pena de mort és l'exponent màxim de pena cruel, inhumana i degradant. Amnistia Internacional s'oposa a la pena de mort en tots els casos sense excepció, independentment de qui sigui la persona acusada, de la naturalesa o les circumstàncies del delicte, de la seva culpabilitat o innocència i del mètode d'execució.