Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Sudan: 37 manifestants morts en repressió governamental de manifestacions

Amnistia Internacional ha rebut informes creïbles segons els quals les forces de seguretat han matat a trets 37 manifestants en cinc dies de manifestacions contra el govern que han sacsejat el país.

"Hi ha més protestes previstes demà, de manera que el fet que les forces de seguretat estiguin usant mitjans letals de forma tan indiscriminada contra manifestants desarmats és summament preocupant", ha declarat Sarah Jackson, directora adjunta d'Amnistia Internacional per a l'Àfrica Oriental, els Grans llacs i la Banya d'Àfrica.

"Tenint en compte que ja han mort desenes de persones, el govern hauria de frenar aquest ús de la força letal i prevenir nous vessaments de sang innecessaris. En lloc de tractar d'impedir que la gent es manifesti, les autoritats haurien de centrar a posar fi a la inveterada repressió dels drets humans i resoldre la crisi econòmica que conjuntament han precipitat aquestes protestes".

Informació complementària
Si desitges més informació, pots consultar: https://www.es.amnesty.org/en-que-estamos/noticias/noticia/articulo/sudan-deben-investigarse-inmediatamente-disparos-a-manifestantes/