Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Síria: perill de catàstrofe humanitària amb l'ofensiva militar turca

L'ofensiva militar de Turquia al nord-est de Síria pot tenir conseqüències humanitàries devastadores i desestabilitzar encara més la regió, ha advertit la directora d'Amnistia Internacional per Europa, Marie Struthers, reiterant la petició de que Turquia respecti el dret internacional humanitari.

"Les hostilitats afectaran i restringiran l'accés a l'ajuda humanitària, portant a una situació límit a la població civil, que ja ha patit anys de violència i desplaçaments.

"És fonamental que les forces turques a la zona respectin la seva obligació d'acord al dret internacional humanitari de minimitzar l'impacte de les seves operacions militars sobre la població civil. Turquia ha de garantir que les persones civils que fugin del conflicte puguin tenir accés a les zones més segures, inclús creuant la frontera per sol·licitar protecció internacional a Turquia.

"L'ofensiva ve acompanyada d'una fortíssima repressió de la dissidència i censura dels mitjans de comunicació, amb investigacions a l'aplicació de la legislació antiterrorista i detencions policials dels qui la critiquen.

"Silenciar les crítiques cap a les operacions militars de Turquia i atacar periodistes i persones que utilitzen les xarxes socials sota l'amenaça de detencions i processaments és inacceptable. Aquesta pressió viola les obligacions provocades per Turquia en virtut del dret internacional dels drets humans i no farà desaparèixer per art de màgia la brutal realitat de l'ofensiva."