Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Síria: milions de vides civils depenen del resultat de la cimera de Teheran

Síria
La vigília de la cimera presidencial que tindrà lloc a Teheran divendres 7 de setembre entre Rússia, Turquia i l'Iran per parlar del conflicte a Síria, Samah Hadid, directora de Campanyes per al Pròxim Orient d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Les vides de milions de persones a Idlib estan ara en mans de Rússia, Turquia i l'Iran, els tres països amb més influència sobre les parts implicades en el conflicte en aquesta província. Amb la celebració d'aquesta cimera decisiva, tenen el poder de garantir que es protegeix la població civil dels atacs il·legítims que en gran mesura han caracteritzat aquest brutal conflicte".

"L'esgarrifós nombre de morts de civils i de crims de guerra que hem observat recentment en altres parts de Síria, com ara a l'est d''Alep, Gouta oriental i Daraa, no han de repetir-se a Idlib. És fonamental que totes les parts en el conflicte s'abstinguin d'atacar població civil, obrin un pas segur a la població civil que vulgui fugir dels combats i dels atacs, i garanteixin un accés sense obstacles a l'assistència humanitària a tota la població civil que la necessiti a Idlib".

"La situació humanitària a Idlib -que actualment alberga prop de 700.000 persones desplaçades internament, que se sumen a una població de dos milions de persones- ja és terrible. La gent amb prou feines té accés a serveis bàsics com l'atenció mèdica, educació i aigua potable i la immensa majoria depèn de l'ajuda humanitària. La gent no pot patir les conseqüències d'una altra ofensiva més que recorri a tàctiques prohibides com la fam de la població civil i els bombardejos indiscriminats".

"La comunitat internacional ha d'actuar immediatament per pressionar el govern sirià, els grups armats d'oposició i els seus aliats perquè respectin el dret internacional humanitari amb l'objectiu d'evitar una nova catàstrofe humanitària".