Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Síria: atacar escoles a Idlib és un crim de guerra

Fotografia del maig de 2019 que mostra la destrucció d'un hospital a la província d'Idlib (Síria). Foto: AFP via Getty Images

Després de saber-se que 10 escoles han rebut impactes de projectils d'artilleria a la zona rural d'Alep i Idlib, Heba Morayef, directora d'Amnistia Internacional per al Pròxim Orient, ha manifestat:

"Les escoles han de ser llocs on els nens i les nenes aprenguin i juguin en condicions de seguretat, fins i tot en les zones de conflicte. Atacar escoles i jardins d'infància és un crim de guerra".

"Transcorreguts ja nou anys de crisis, el govern sirià segueix mostrant un menyspreu absolut per les lleis de la guerra i les vides de la població civil. Aquesta actitud forma part d'un  patró consolidat d'atacs sistemàtics contra la població civil, que constitueixen crims de lesa humanitat".

"Demanem a les forces sirianes i russes que posin fi als atacs contra població civil i facin retre comptes als responsables d'aquests terribles crims".