Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Singapur: condemnen a mort un home per videoconferència de la plataforma Zoom

Davant la notícia que un tribunal de Singapur ha condemnat a mort un home després d'una videoconferència per Zoom, Chiara Sangiorgio, assessora sobre pena de mort d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Sigui via Zoom o en persona, una condemna a mort és sempre cruel i inhumana. Aquest cas és un altre recordatori que Singapur segueix contravenint les lleis i normes internacionals en imposar la pena de mort per narcotràfic i com a pena preceptiva".

"Aquesta situació s'ha d'acabar. Singapur és un dels quatre països que segueixen executant per delictes de drogues, segons la investigació d'Amnistia Internacional. Ja és hora que el govern revisi el seu enfocament arcaic i procedeixi a abolir la pena de mort d'una vegada per sempre.

"En un moment en què l'atenció global està posada a salvar i protegir vides per culpa d'una pandèmia, l'ús de la pena de mort és encara més abominable".

Informació general

El 20 de maig de 2020, un portaveu del Tribunal Suprem de Singapur va confirmar que un home de nacionalitat malasia havia estat condemnat a mort després de ser declarat culpable de càrrecs de narcotràfic. La decisió va ser comunicada "per videoconferència" el divendres 15 de maig de 2020. L'advocat del condemnat va confirmar que aquesta vista de determinació de pena s'havia celebrat mitjançant la plataforma Zoom.