Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Satisfacció per les informacions sobre la fi del projecte Libèl·lula de Google a la Xina

Davant les informacions aparegudes en mitjans de comunicació segons les quals Google es disposa a abandonar el projecte Libèl·lula, la seva aplicació de recerca censurada per a la Xina, Kumi Naidoo, secretari general d'Amnistia Internacional, ha manifestat:

"Segons informacions publicades en mitjans de comunicació, Google aparcarà la seva aplicació Libèl·lula després de les fortes crítiques que ha rebut el projecte per part de grups de drets humans i del mateix personal de Google. Acolliríem amb satisfacció que Google decidís renunciar a aquest projecte i als seus plans de cooperar en la censura i la vigilància en gran escala practicades pel govern xinès. Seguir endavant amb el projecte Libèl·lula representaria una capitulació massiva respecte als drets humans per part d'una de les empreses més poderoses del món".

"Resulta preocupant que, segons semblen indicar aquests informes, el projecte Libèl·lula s'hagi suspès a causa de discrepàncies sobre el procés intern, i no pas per les preocupacions que desperta en l'àmbit dels drets humans. En una carta adreçada al director executiu de Google, Sundar Pichai, la setmana passada, Amnistia Internacional i altres organitzacions assenyalaven que les amenaces a la llibertat d'expressió i el dret a la privacitat de milions de persones a la Xina haurien d'haver impedit que el projecte arribés a plantejar-se".

"Una vegada més, fem una crida a Sundar Pichai perquè aclareixi tots els dubtes, declari públicament que la seva empresa s'abstindrà de desenvolupar productes de recerca censurats i retirarà l'aplicació Libèl·lula amb un efecte immediat".