Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Rússia: Exdetinguts de Guantánamo, posats en llibertat

2/9/05 - Dos exdetinguts de Guantánamo als quals es tenia per "desapareguts" per les autoritats russes han quedat en llibertat aquest matí.

amnistia amni, 

Exdetinguts de Guantánamo, posats en llibertat per les autoritats russes.

 

Dos exdetinguts de Guantánamo als quals es tenia per "desapareguts" per les autoritats russes han quedat en llibertat aquest matí. Airat Vakhitov i Rustam Akhmiarov han quedat en llibertat sense càrrecs a les 10 del matí (hora de Moscou) i ara estan lliures en la ciutat de Naberezhnie Chelni, a la república de Tatarstan.

 

Airat Vakhitov va expressar en quedar lliure la seva gratitud als membres d'Amnistia Internacional. ?Estem commocionats, gràcies per comprendre la nostra situació?. Rustam Akhmiarov va afegir: ?Moltes gràcies, gràcies per preocupar-se i per no ser indiferents?. Els dos homes afirmen estar convençuts que la seva posada en llibertat es deu a l'atenció dels mitjans de comunicació i de les organitzacions de drets humans.

 

Airat Vakhitov va dir a Amnistia Internacional per telèfon que tant ell com Rustam Akhmiarov van ser detinguts a Moscou per agents de la Força Policial de Lluita contra el Crim Organitzat (RUBOP) de Tatarstan, en col?laboració amb funcionaris encarregats de fer complir la llei de Moscou, dissabte passat (27 d'agost). Els dos homes van ser duts per avió cap a Kazan, capital de Tatarstan, on van estar en un centre de detenció provisional i després van ser traslladats a un altre centre a Naberezhnie Chelni.

 

Segons Farid Zagidullin, estaven detinguts acusats de delictes relacionats amb el terrorisme. No obstant això, no s'han presentat càrrecs contra cap d'ells.

 

(02/09/2005)