Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Regne Unit: Condemna els atacs amb bomba que s'han produït a Londres

7/7/05 - Amnistia Internacional condemna amb total i absoluta rotunditat els atacs en cadena que s'han produït avui dia 7 de juliol de 2005 a Londres

amnistia amni, 

Amnistia Internacional condemna amb total i absoluta rotunditat els atacs en cadena que s'han produït avui dia 7 de juliol de 2005 a Londres, que han suposat la mort d?un nombre encara indeterminat de persones i han provocat lesions greus a moltes més. Les explosions han tingut lloc en sis estacions de metro i en un autobús urbà.

 

"Els nostres pensaments i condolences es dirigeixen en primer lloc i per sobre de tot a les víctimes de l'absurd acte de violència d'aquest matí", ha declarat Irene Khan, secretària general d'Amnistia Internacional.

 

"En aquest moment, més que mai, hem de superar la por amb l'esperança, la inèrcia amb l'acció i la indiferència amb la solidaritat. La vulnerabilitat, comuna a tots nosaltres, ens converteix en part de la tragèdia, però al mateix temps la humanitat que tots compartim i la convicció en els drets humans ha de transformar aquesta por en solidaritat i acció".

 

Els atacs deliberats a la població civil mai trobaran justificació. Utilitzar com objectiu a ciutadans que es dirigeixen als seus llocs de treball demostra un absolut menyspreu pels principis més fonamentals de la humanitat. Aquests atacs amb bomba constituirien un crim de lesa humanitat en la mesura que formen part d'un atac generalitzat contra la població civil del Regne Unit en suport de la política d'una organització.

 

Ha de posar-se fi a aquests atacs i els seus autors han de rendir comptes davant la justícia a través de processos judicials que respectin les normes internacionals en aquest àmbit.

 

(07/07/2005)