Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Pacte sobre Persones Refugiades de l'ONU: els líders mundials no estan a l'alçada del repte

© Amnistia Internacional
Davant la publicació del text final del Pacte Mundial sobre Refugiats, acordat pels Estats membres de l'ONU, Charmain Mohamed, director de Drets de les Persones Refugiades i Migrants d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"El Pacte Mundial era una empresa ambiciosa que hauria d'haver generat un canvi dràstic en la manera com els governs tracten les persones refugiades. Malauradament, els governants del món no han estat a l'alçada del repte de produir les solucions valentes que calen amb tanta urgència.

"El text final es limita a enfortir l'enfocament actual, que és insostenible, pel qual els Estats més rics poden triar quines mesures, si escau, adopten per compartir la responsabilitat. Això deixarà moltes persones refugiades en països més pobres que no poden o no volen ajudar-les.
Els governants del món no han estat a l'alçada per trobar solucions valentes com les que calen amb tanta urgència
Charmain Mohamed, Amnistia Internacional
"Encara que el Pacte conté alguns suggeriments positius sobre com fer realitat el repartiment de la responsabilitat, no queda clar si existeix la voluntat política per portar-los a la pràctica. Abans fins i tot que s'assequés la tinta sobre el Pacte, les accions de molts governs eren contràries al propòsit exprés d'aquest de protegir les persones refugiades i compartir-ne la responsabilitat.

"Mentre els diplomàtics negociaven el Pacte a l'ONU, els governs europeus atacaven la capacitat de les ONG per rescatar persones refugiades abandonades a la seva sort en el mar i ideaven nous plans per dissuadir-les i detenir-les; per la seva banda, Austràlia seguia justificant les seves pràctiques cruels de detenció a Manus i Nauru.

"El que cal més que mai és una resposta centrada en els drets humans a les necessitats de les persones refugiades, basada a compartir la responsabilitat, no pas a eludir-la".