Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

El documental "Overseas", premi Amnistia Internacional Catalunya en el festival DocsBarcelona

Fotograma del documental guanyador del premi Amnistia Internacional Catalunya ©DocsBarcelona

El documental «Overseas»  de Sung-A Yoon és el guanyador del sisè premi Amnistia Internacional Catalunya (AIC) en el marc de la 23ena edició del festival DocsBarcelona, que ha tingut lloc del 19 al 31 de maig a través de la plataforma on line Filmin.

El guardó, que AIC entrega per sisena vegada, reconeix un documental que, per la seva temàtica, s’implica en la defensa de drets proclamats en la Declaració Universal del Drets Humans, a més de mostrar un alt valor cinematogràfic en la lluita per transformar la realitat.

El jurat d’AIC, format enguany per Ona Anglada, creadora de la sèrie Les de l’hoquei i vocal de gènere d'Amnistia Internacional Catalunya, Darío Gómez, responsable d’Activisme de l'organització, i Dani Vilaró, periodista i portaveu de l'organització,ha justificat així el guardó a aquesta pel·lícula:

«Per mostrar la realitat col·lectiva de les treballadores domèstiques migrants, dones que pateixen greus vulneracions de drets laborals com a resultat d'un sistema discriminatori que les exposa a llargues jornades de feina, explotació i abusos en molts països. Per fer-ho amb una narrativa no intrusiva que també ens presenta amb naturalitat valors positius entre elles, com la capacitat de resiliència o la sororitat».

El guardó consisteix en una escultura única de l'artista Juan Andrés Gavilano, que s’entregarà durant el mes de juny, quan les condicions ho facin possible, a la directora de la pel·lícula, Sung-A Yoon.

En les edicions anteriors del DocsBarcelona, AIC ha atorgat el seu guardó als documentals següents:

2015 - The Look of Silence (Joshua Oppenheimer)
2016 El cuarto de los huesos (Marcela Zamora)
2017 Machines (Rahul Jain)
2018 - The Congo Tribunal (Milo Rau)
2019 - Me llamo Violeta (Marc Parramon i David Fernández de Castro)

Tot i les dificultats provocades per la pandèmia de COVID-19 i el trasllat de tot el festival del format presencial als visionats on line, enguany el DocsBarcelona ha batut el seu rècord absolut d'espectadors, amb un total de 130.000.