Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Nigèria: l'assassinat per Boko Haram de la treballadora humanitària Hauwa Liman, un crim de guerra

Davant de l'assassinat per Boko Haram de la treballadora d'ajuda humanitària Hauwa Liman, Osai Ojigho, directora d'Amnistia Internacional Nigèria, ha declarat:

"Amb un nou i terrible assassinat d'una treballadora d'ajuda humanitària, Boko Haram ha demostrat de nou el seu menyspreu absolut per la vida. Hauwa Liman proporcionava serveis humanitaris d'extrema necessitat a persones afectades pel conflicte en el nord-est de Nigèria. El seu assassinat és un crim de guerra. Segons el Dret Internacional Humanitari, totes les persones treballadores d'ajuda humanitària han de ser protegides dels atacs.

"Boko Haram ha d'alliberar de forma immediata i incondicional a la restant treballadora de la salut, Alice Loksha. Després de conèixer-se aquests assassinats horribles, les autoritats nigerianes han de doblar esforços per rescatar els centenars de civils que segueixen en poder de Boko Haram, incloses Leah Sharibu, de 15 anys, segrestada de la seva escola a Dapchi, i la resta de les nenes de Chibok".

"Tots els responsables de crims de guerra i d'altres violacions de drets humans i abusos a Nigèria han de comparèixer davant de la justícia en judicis justos".

El Comitè Internacional de la Creu Roja ha confirmat avui que Hauwa Liman havia estat executada durant el seu captiveri.

Informació complementària

Al març, tres treballadores de la salut -Saifura Hussaini Ahmed Khorsa, Hauwa Liman i Alice Loksha- van ser segrestades quan combatents de Boko Haram van atacar la localitat de Rann, a l'estat de Borno,  nord-est de Nigèria. Rann acull almenys 40.000 persones internament desplaçades. Boko Haram ja ha assassinat Saifura Hussaini Ahmed Khorsa (al setembre de 2018) i ara Hauwa Llimen.