Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Nigèria: el govern segueix fallant a les víctimes de Boko Haram quatre anys després de Chibok

En ocasió de la commemoració del quart aniversari del segrest de 276 alumnes en una escola de Chibok, la directora d'Amnistia Internacional, Osai Ojigho, ha declarat:

"El que va succeir a Chibok hauria d'haver servit de toc d'atenció al govern de Nigèria. No obstant això, quatre anys després, milers de dones i nenes més han estat segrestades de casa seva i obligades a viure captives, en fets que gairebé sempre passen desapercebuts i no són recollits pels mitjans de comunicació".

"Ja fa molt temps que el govern hauria d'haver adoptat mesures significatives en favor de totes les víctimes dels crims de Boko Haram, començant per fer més per garantir l'alliberament de centenars de persones que segueixen retingudes, incloses les que queden del segrest de Chibok i Leah Sharibu, l'única de Dapchi que segueix captiva".

"També ha de proporcionar-se molt més suport a les víctimes anteriors. Pel que fa a les famílies dels qui encara estan desapareguts, el govern hauria d'obrir un registre de persones segrestades, garantint que les desenes de milers de persones que viuen en camps de desplaçament tenen l'oportunitat d'inscriure en ell als seus èssers estimats".