Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Nicaragua: l'atac contra el CENIDH és un cop per als drets humans

Acció de protesta d'Amnistia Internacional davant de l'ambaixada de Nicaragua a Madrid (octubre 2018)
Responent al decret de cancel·lació de la personalitat jurídica del Centre Nicaragüenc de Drets Humans (CENIDH) per part de l'Assemblea Nacional de Nicaragua el dia d'avui, Erika Guevara-Rosas, directora per a les Amèriques d'Amnistia Internacional, ha declarat:

"Atacar el Centre Nicaragüenc de Drets Humans (CENIDH) cancel·lant la seva personalitat jurídica, és una nova maniobra del president Daniel Ortega per reprimir i tractar d'encobrir les greus violacions de drets humans que ha comès el seu govern. Denunciar les atrocitats comeses pel govern és castigat a Nicaragua. El president Ortega s'equivoca si creu que intentant silenciar el CENIDH podrà evadir la justícia".

"És molt alarmant que organitzacions amb la trajectòria i legitimitat del CENIDH siguin perseguides. En cancel·lar el seu registre, deixen en indefensió la població de Nicaragua, impedint que les organitzacions representin les víctimes i lluitin per les seves demandes de justícia i rendició de comptes. Avui és un dia molt trist per a la defensa de drets humans a la regió".

Informació complementària

Nicaragua: les autoritats intensifiquen la repressió i cometen greus violacions de drets humans (18-10-2018)

INVESTIGACIÓ: Sembrando el terror: de la letalidad a la persecución en Nicaragua (18-10-2018)Nicaragua: el govern evidencia responsabilitat en violacions de drets en evitar l'escrutini internacional (31-8-2018) INFORME: Disparar a matar: estrategias de represión de la protesta en Nicaragua (29-5-2018)