Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Nicaragua: el govern ha de posar fi a la repressió després de tres mesos de matança

© Inti Ocon/AFP/Getty Images


Tres mesos després que el govern del president Daniel Ortega desplegués la seva estratègia letal de repressió de les manifestacions estudiantils el 18 d'abril, Erika Guevara Rosas, directora per les Américas d'Amnistia Internacional, ha declarat:


"Tres mesos després de l'inici de la repressió de l'Estat a Nicaragua, han mort prop de 300 persones, la immensa majoria a mans de la policia o de grups parapolicials. El president Ortega ha demostrat una vegada i una altra que no s'aturarà davant de res per esclafar totes les persones que s'atreveixin a oposar-se al govern i s'interposin en el seu camí, inclosos menors d'edat, estudiants, mares de víctimes i membres del clergat".

"En els últims dies, s'ha intensificat l'escala i la coordinació dels atacs generalitzats contra la població civil, i s'han enviat grups d'atacants paramilitars amb armes letals a ciutats com Masaya, que ha esdevingut tot un símbol de la resistència al règim del president Ortega. Les autoritats nicaragüenques  han de frenar immediatament les forces de seguretat de l'Estat i dissoldre els grups parapolicials que actuen clarament amb el seu suport".