Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Myanmar: Aung San Suu Kyi compareix davant la Cort Internacional de Justícia en l'audiència per genocidi

Aung San Suu Kyi, consellera d'Estat de Myanmar i mandatària de facto del país, encapçalarà la delegació de Myanmar davant la Cort Internacional de Justícia (CIJ) a La Haia (Països Baixos) per respondre a la denúncia presentada contra Myanmar per incomplir les seves obligacions en virtut de la Convenció sobre el Genocidi de l'ONU. El cas va ser presentat per Gàmbia l'11 de novembre de 2019.

Dimecres 11 de desembre de 2019, Myanmar respondrà per primera vegada a les acusacions de Gàmbia davant la Cort.

La primera audiència pública tindrà lloc entre el 10 i el 12 de desembre. Gàmbia ha demanat a la CIJ que ordeni a Myanmar prendre "mesures provisionals per protegir els drets del poble rohingya" i evitar qualsevol acte que constitueixi crim de genocidi contra aquesta comunitat o contribueixi a la comissió d'aquest crim, tot esperant les audiències formals sobre el cas.

Nicholas Bequelin, director regional d'Amnistia Internacional per a l'Àsia Oriental, ha manifestat:

"Hi ha un cúmul d'evidències que l'exèrcit de Myanmar ha comès crims de dret internacional i greus violacions dels drets humans contra la població rohingya. No obstant això, el govern birmà, inclosa Aung San Suu Ky, ha seguit fent-se el sord, minimitzant o negant aquestes acusacions.

"Fins ara l'exèrcit ha eludit respondre davant la justícia pels seus crims contra els rohinyás i, mentrestant, ha seguit cometent nous abusos contra altres minories ètniques al país.

Si Aung San Suu Kyi està decidida a servir el poble de Myanmar, s'ha de posar de la banda de les víctimes i supervivents en la recerca de justícia, veritat i reparació, i no encobrir els acusats de responsabilitat penal
Nicholas Bequelin, Amnistía Internacional

Després de les exposicions de la fase oral a la CIJ, Amnistia Internacional i una coalició de grups de drets donaran suport a un acte en què membres de la comunitat rohingya respondran als primers dos dies de procediments.