Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Mèxic: Amnistia demana al president electe que actuï pels drets humans en els seus primers 100 dies

El dia d'avui Amnistia Internacional ha llançat una campanya demanant-li al president electe, Andrés Manuel López Obrador, que prengui mesures concretes per millorar la situació dels drets humans a Mèxic durant els primers 100 dies de la seva administració.

"El govern del president electe López Obrador té una oportunitat històrica per construir un Mèxic on es respectin i es protegeixin els drets humans de totes les persones", va dir Erika Guevara Rosas, directora per a les Amèriques d'Amnistia Internacional.

"No es pot continuar repetint els mateixos errors del passat. Li demanem al pròxim govern que prengui mesures contundents, puntuals i efectives per millorar la situació dels drets humans a Mèxic, i demostrar que els drets de les persones al país seran al centre de tota política pública i accions del govern".

En una carta oberta lliurada al president electe, Amnistia Internacional va recomanar 11 accions que el seu govern hauria de prendre durant els primers 100 dies en relació amb cinc temes urgents: la violència contra nenes i dones; la cura del medi ambient a través de la protecció de les persones defensores de la terra, territori i medi ambient; el paper de la policia i les forces militars en la seguretat pública; els drets a justícia, veritat i reparació en casos de desaparició forçada; i els drets de les persones que busquen asil a Mèxic.

Amnistia Internacional seguirà de prop la situació per veure que es prenguin les accions necessàries en aquestes cinc àrees.

"Andrés Manuel López Obrador ha parlat de transformar el país i és exactament el que li demanem en aquesta campanya. En 100 dies per Mèxic fem una llista de les accions fonamentals que poden començar a construir un país millor: un menú breu d'avenços puntuals que poden enviar un poderós missatge de voluntat i compromís amb els drets humans", va dir Tania Reneaum, directora executiva d'Amnistia Internacional Mèxic.

"Els grans canvis socials comencen amb petits passos, i, per això, convidem al nou president i al seu equip a fer realitat un Mèxic diferent, que es pren seriosament els drets de totes les persones i que se suma a una lluita que ha pres dècades, i que en els seus primers 100 dies de govern pot impulsar".

Més informació: