Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Marroc: confirmada la sentència condemnatòria d'una dirigent de les protestes del Rif

Foto: © Abdellah Azizi

En resposta a la notícia que el Tribunal d'Apel·lacions d'Al Hoceima ha confirmat la sentència condemnatòria imposada a Nawal Benaissa i la seva condemna condicional de 10 mesos de presó i multa, Heba Morayef, directora d'Amnistia Internacional per al Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica, ha declarat:

"Es tracta d'un terrible error judicial. L'únic delicte que va cometre Nawal Benaissa va ser sumar-se a les protestes pacífiques per exigir drets de les persones que habiten la regió del Rif. Les autoritats marroquines han posat clarament Nawal Benaissa en el punt de mira pel seu paper en el moviment del Rif (Hirak) perquè serveixi d'escarment a altres persones que poguessin tenir intenció de protestar. En comptes de seguir reprimint defensors i defensores dels drets humans i persones que protesten pacíficament, les autoritats haurien de revocar immediatament la seva condemna i retirar tots els càrrecs contra ella.

Informació complementària

Les autoritats del Marroc han intimidat i assetjat reiteradament Nawal Benaissa, a qui van detenir quatre vegades entre juny i setembre de 2017. Al febrer de 2018 se li va imposar una condemna condicional de 10 mesos de presó i una multa de 500 dirhams (uns 50 dòlars nord-americans) per "participar en una manifestació no autoritzada", "insultar agents encarregats de fer complir la llei" i "incitar a la comissió" de delictes. El Tribunal d'Apel·lació d'Al Hoceima va confirmar la condemna el 17 de gener del 2019.

Les protestes del Rif, que van començar a la ciutat septentrional d'Al Hoceima d'aquesta regió a l'octubre de 2016, exigeixen justícia social i la fi de la marginació de les comunitats de la regió rifenya.