Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Malàisia: Testimoni fotogràfic de la crueltat de la flagel•lació

Londres.- El govern malai ha d'ampliar indefinidament després del ramadà la suspensió de la flagel·lació acordada per a Kartika Sari Dewi Shukarno, i ha d'aprofitar aquesta oportunitat per abolir aquest càstig, segons ha manifestat avui Amnistia Internacional. Més de 35.000 persones han estat flagel·lades a Malàisia des de 2002.

 Recents testimonis fotogràfics obtinguts per Amnistia Internacional de les cicatrius que la flagel·lació deixa en els detinguts demostren el grau de lesió infligit per aquesta forma de càstig. Les fotos mostren que els danys i cicatrius de tan sols dos cops de vara continuen mesos després d'haver-se infligit el càstig.

 “Aquestes imatges mostren la cruel realitat d'aquesta pena. Desenes de milers de persones de Malàisia han estat sotmeses a aquesta cruel forma de càstig, sense que s’hi pari cap atenció ni dins ni fora del país. Ara que la qüestió de la flagel·lació ha saltat a l'agenda internacional, ha arribat l'hora que el govern malai actuï immediatament per alliberar-se completament d'aquesta plaga”, ha manifestat Sam Zarifi, director del programa per a Àsia i Oceania d'Amnistia Internacional.

 El juliol, una delegació d'Amnistia Internacional va viatjar a Malàisia i va poder accedir a tres centres de detenció al sud de Kuala Lumpur. Allí va poder fotografiar detinguts que, segons van afirmar, havien estat flagel·lats mentre complien penes de presó.

 La flagel·lació s'utilitza com càstig sobretot per a treballadors i treballadores migratoris, per delictes relacionats amb la immigració. Els immigrants declarats culpables d'entrar il·legalment en el país normalment són castigats amb fins a tres cops de vara, encara que la llei d’immigració de Malàisia permet donar fins a sis cops.

 El juny de 2009, el govern malai va anunciar que havia condemnat 47.914 migrants a ser flagel·lats per delictes d'immigració des que va entrar en vigor, en 2002, la reforma de la llei d'immigració.

 Amnistia Internacional demana al govern de Malàisia que derogui totes les lleis que permeten la flagel·lació i altres formes de càstig corporal.

 “La indignació que envolta el cas de Kartika destaca la necessitat que el govern malai acabi per sempre amb la pràctica de la flagel·lació”, ha manifestat Sam Zarifi.