Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Malàisia: la flagel·lació amb bastó de dues dones, un dia trist per als drets humans

LGBT Amnistia

En resposta a la notícia que en un tribunal de l'estat de Terengganu s'ha executat -segons els informes, amb familiars i autoritats com a testimonis- la pena de sis assots amb bastó imposada a dues dones condemnades per intentar mantenir relacions homosexuals amb consentiment, Rachel Chhoa-Howard, investigadora sobre Malàisia d'Amnistia Internacional ha declarat:

"És un dia molts desfavorable per als drets de les persones LGBTI i, per tant, per als drets humans a Malàisia. Infligir aquest càstig brutal a dues persones per intentar mantenir relacions homosexuals amb consentiment mutu suposa un espantós revés per als esforços del govern per millorar el seu historial de drets humans.

"La flagel·lació amb vara de dues dones és un terrible recordatori de la profunda discriminació i criminalització que pateixen les persones LGBTI al país. És un senyal que el nou govern admet l'ús de mesures que equivalen a tortura o altres penes cruels, inhumanes o degradants, de forma molt semblant a l'anterior".

"Mentre continuïn existint lleis draconianes que criminalitzen la població de Malàisia per la seva orientació sexual i la seva identitat de gènere, les persones LGBTI seguiran en perill de patir aquest tipus de càstig. Ningú ha de viure amb por pel que és o a qui estima. Les autoritats de Malàisia han de derogar immediatament lleis repressives, proscriure penes que constitueixen tortura i ratificar la Convenció de l'ONU contra la Tortura.

Informació complementària

El 12 d'agost de 2018, el Tribunal Superior de Terengganu va condemnar dues dones malàisies de 22 i 32 anys a pagar una multa de 3.300 ringgits (633 lliures) i rebre sis assots amb vara per mantenir "relacions sexuals entre dones".

Les dones han estat flagel·lades després de setmanes d'atacs contra la comunitat LGBTI a Malàisia, amb batudes en els establiments LGBTI i declaracions discriminatòries de polítics i autoritats contra les persones LGBTI. La setmana passada, en els mitjans de comunicació van aparèixer unes declaracions del ministre per a Afers Religiosos, Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa, en les quals afirmava que el govern "mai no ha reconegut" les persones LGBTI, i que la seva implicació amb elles en el passat només havia tingut com a objectiu la seva "rehabilitació".

Els assots amb bastó són una forma de tracte cruel, inhumà i degradant que pot constituir tortura, i estan absolutament prohibits pel dret internacional.