Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

L'oficina d'Amnistia Internacional Israel rep amenaces de mort

"Les autoritats israelianes han d'investigar amb urgència les amenaces de mort a tres organitzacions de la societat civil, inclosa la Secció Israeliana d'Amnistia Internacional a Tel Aviv", ha declarat avui el Secretariat Internacional de l'organització.

Ahir a la nit persones desconegudes van pintar amenaces de mort a l'exterior de les oficines d'Amnistia Internacional Israel i d'ASSAF, una organització que treballa per ajudar persones refugiades i sol·licitants d'asil a Israel. Alhora, van deixar una capsa amb amenaces de mort i un ratolí mort a l'entrada del Centre d'Activitat per a Nens i Nenes Elifelet, per a persones refugiades.

"Aquests són actes deplorables adreçats a organitzacions de la societat civil que treballen pels drets humans. Les autoritats israelianes haurien d'adoptar una postura enèrgica condemnant públicament aquests actes i deixant clar que no toleraran atacs contra ONG", ha afirmat Philip Luther, director d'Investigació i Treball d'Incidència d'Amnistia Internacional per al Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica.

"Les autoritats israelianes han de prendre mesures per garantir que es protegeixen efectivament les persones que defensen els drets humans i les organitzacions de la societat civil en general, i que poden fer la seva feina sense patir amenaces, intimidació ni fustigació. Tots els atacs contra els qui defensen els drets humans han de ser investigats sense dilació i els seus responsables, portats davant la justícia".

En els darrers anys, s'ha deteriorat amb rapidesa el clima per als defensors i defensores dels drets humans a Israel i als Territoris Palestins Ocupats. Les autoritats israelianes han pres mesures per restringir indegudament els drets a la llibertat d'expressió i d'associació a Israel, on intimiden qui defensen els drets humans i critiquen el govern i introdueixen lleis per silenciar la dissidència.