Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

L'Estat colombià ha de garantir els drets de les víctimes del conflicte armat

© Amnistia Internacional

Amnistia Internacional ha pres coneixement de les declaracions efectuades per antics integrants de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) en les quals manifesten la seva intenció de recórrer novament a l'ús de la força armada. L'organització recorda que qualsevol grup d'oposició armada està obligat a respectar la vida de la població civil i que ha d'abstenir-se de prendre ostatges. A més, si es genera una situació de conflicte armat, totes les parts en el mateix han de respectar escrupolosament el dret internacional humanitari.

L'Acord de Pau es va concebre per posar fi a un conflicte armat entre les parts de més de 50 anys i que va causar la mort d'almenys 220.000 colombians i colombianes i el desplaçament intern forçat de gairebé 7 milions de persones. El possible ressorgiment de grups guerrillers com el de les FARC podria aprofundir els nivells de violència que afecten de manera directa el gaudi dels drets humans de la població civil colombiana.

L'organització també manifesta que les autoritats colombianes han de complir amb les seves obligacions internacionals en termes de garantir veritat, justícia i reparació a les víctimes del conflicte armat posant el respecte dels drets humans de les víctimes en el centre de qualsevol mesura o política i mantenint fora de perill a la població civil.

Informació addicional
El 29 d'agost, i mitjançant un video publicat a Internet, el líder d'un grup de dissidents de les FARC, Iván Márquez, va anunciar que reprendran la lluita armada contra el govern colombià.