Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

La Unió Europea diu "sí" al control d'armes

  • 3/10/05 - El Consell reunit a Luxemburg dóna suport públicament a la iniciativa per assegurar el seu èxit i demana a Nacions Unides que comenci com més aviat millor.
amnistia amni,
Luxemburg.- La campanya Armes sota Control, promoguda a Espanya per Amnistia Internacional i Intermón Oxfam, considera que el suport explícit donat avui per la Unió Europea a la idea d'un tractat internacional per al control del comerç d'armes és un gran pas per fer realitat aquest acord com més aviat millor. El Consell de la Unió ha reconegut en la sessió celebrada avui a Luxemburg que existeix un "suport creixent a tot el món per a un tractat internacional que estableixi estàndards comuns en el mercat de les armes convencionals". El Consell expressa també que "anima estats, organitzacions regionals i institucions multilaterals a unir-se al consens internacional" que suposa la idea del tractat. Per al Consell, un tractat com el que proposen a escala internacional Amnistia Internacional i Oxfam Internacional "seria clau per abordar la proliferació d'armes que amenaça la pau, la seguretat, el desenvolupament i el respecte als drets humans". El Consell també ha assenyalat que "les Nacions Unides són l'únic fòrum per albergar un instrument universal" d'aquest abast, i demana a aquest organisme que n?iniciï el procés formal "com més aviat millor". Fins avui, havien manifestat públicament el seu suport al tractat una trentena de governs. En el si de la Unió Europea sis països li havien donat suport de manera pública: el Regne Unit, França, Holanda, Finlàndia, Alemanya i Espanya, que ho va fer mitjançant una declaració pública del president Rodríguez Zapatero el passat 14 de juliol. El tractat busca que els estats signants acordin un conjunt de principis globals per regular i controlar les transferències internacionals d'armes. La Unió Europea és responsable del 40% de les compravendes d'armes al món. (03/10/2005)