Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

La pandèmia de COVID-19 no atorga als Estats el dret a limitar l'accés a l'avortament

© REUTERS/Kevin Lamarque

En resposta a l'anunci fet per l'estat de Texas (EUA) sobre els plans de donar agressivament marxa enrere al dret a l'avortament per frenar la propagació de la COVID-19, Amnistia Internacional Estats Units ha emès la següent declaració:

"Resulta vergonyós que Texas aprofiti la COVID-19 com a pretext per restringir drets reproductius. L'única persona que pot decidir si un avortament és "essencial" o no és la persona embarassada, no pas l'estat de Texas. L'avortament no ha de criminalitzar-se mai, en cap circumstància", ha manifestat Tarah Demant, directora del Programa sobre Gènere, Sexualitat i Identitat d'Amnistia Internacional Estats Units.

"A més, el fet de designar com a "no essencials" les clíniques d'avortament no limitarà la necessitat de dur a terme interrupcions de l'embaràs. La restricció de l'avortament no en reduirà el nombre: el que farà és convertir-los en insegurs i això, alhora, deixarà gent en una situació més vulnerable. Per desgràcia, hem observat que aquesta perillosa pràctica s'està començant a convertir en tendència, ja que altres estats nord-americans com Ohio i Mississipí estan implementant restriccions similars. Cap govern hauria d'utilitzar aquesta pandèmia com a excusa per engegar una agenda contrària als drets humans".