Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

La pandèmia de COVID-19 no atorga als Estats el dret a limitar l'accés a l'avortament

© REUTERS/Kevin Lamarque

En resposta a l'anunci fet per l'estat de Texas (EUA) sobre els plans de donar agressivament marxa enrere al dret a l'avortament per frenar la propagació de la COVID-19, Amnistia Internacional Estats Units ha emès la següent declaració:

"Resulta vergonyós que Texas aprofiti la COVID-19 com a pretext per restringir drets reproductius. L'única persona que pot decidir si un avortament és "essencial" o no és la persona embarassada, no pas l'estat de Texas. L'avortament no ha de criminalitzar-se mai, en cap circumstància", ha manifestat Tarah Demant, directora del Programa sobre Gènere, Sexualitat i Identitat d'Amnistia Internacional Estats Units.

"A més, el fet de designar com a "no essencials" les clíniques d'avortament no limitarà la necessitat de dur a terme interrupcions de l'embaràs. La restricció de l'avortament no en reduirà el nombre: el que farà és convertir-los en insegurs i això, alhora, deixarà gent en una situació més vulnerable. Per desgràcia, hem observat que aquesta perillosa pràctica s'està començant a convertir en tendència, ja que altres estats nord-americans com Ohio i Mississipí estan implementant restriccions similars. Cap govern hauria d'utilitzar aquesta pandèmia com a excusa per engegar una agenda contrària als drets humans".