Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Kumi Naidoo: "Continuarem defensant operatius de rescat davant polítiques que condemnen persones a morir al mar"

En resposta a la notícia, difosa per Metges sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée, que el vaixell de recerca i salvament Aquariuss'ha vist obligat a posar fi a les seves operacions, el secretari general d'Amnistia Internacional, Kumi Naidoo, ha manifestat: "La notícia de Metges sense Fronteres i els seus socis de SOS Méditerranée per comunicar que s'han vist obligats a finalitzar les operacions del vaixell de recerca i salvament Aquarius és molt trista".

"Els dos darresr anys, l'Aquarius i la seva tripulació han rescatat gairebé 30.000 persones a la Mediterrània. No obstant això, aquest any s'han ofegat més de 2.100 persones. La gran majoria d'aquestes persones fugien de la violència, la tortura i la detenció arbitrària a Líbia".

"Durant aquest temps, els governs europeus no només no han fomentat la capacitat de recerca i salvament, sinó que a més han ajudat a la guàrdia costanera líbia a tornar persones a Líbia i han obstaculitzat activament les operacions d'iniciatives com l'Aquarius per salvar vides".

"En fer-ho, els líders europeus han revelat quines són les seves veritables prioritats: el tancament de la ruta de la Mediterrània central a les persones refugiades i migrants, fins i tot a costa d'una xifra creixent de morts al mar".

"Avui, felicitem l'Aquarius i la seva valenta tripulació. Continuarem sortint en la seva defensa davant les polítiques cruels i il·lícites que condemnen les persones a morir al mar".