Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Important avenç del Kazakhstan en l'abolició de la pena de mort

Ninara/Flickr.com

En resposta a la notícia que el Kazakhstan ha firmat el Segon Protocol Facultatiu del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, pel qual es compromet a abolir la pena de mort, Marie Struthers, directora d'Amnistia Internacional per a Europa Oriental i Àsia Central, ha declarat:

"Aquesta notícia ens sembla molt positiva. El Kazakhstan se situa més a prop de sumar-se a la creixent família d'estats que deixen enrere aquest càstig vergonyós. El país ha de donar ara un últim pas: abolir la pena de mort en la seva legislació per a tots els delictes i ratificar el Segon Protocol Facultatiu sense reserves".

Rússia, el Tadjikistan i Bielorússia ja són els tres únics països d'Europa i l'Àsia Central que no han signat o ratificat encara el Segon Protocol Facultatiu. Bielorússia és l'únic país de la regió que encara du a terme execucions.

"L'abolició de la pena de mort és una prioritat global per Amnistia Internacional".

Informació complementària

El president kazakh, Kassym-Jomart Tokayev, ha anunciat, en el seu discurs davant l'Assemblea General de les Nacions Unides durant el seu 74è període de sessions, que el seu país se sumarà als que hagin signat el protocol sobre l'abolició de la pena de mort.

El Kazakhstan, que preveu la pena capital en el cas dels delictes de terrorisme, manté una moratòria indefinida sobre la seva execució des del 2003. Els tribunals van deixar d'imposar-la el 2004, però es va fer una excepció el 2016, quan un home declarat culpable d'un tiroteig massiu a Almaty va ser condemnat a mort. És l'única persona sobre la qual pesa la pena de mort al Kazakhstan