Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Julian Assange no ha de ser extradit als Estats Units

Foto: Victoria Jones/PA via AP

Després de l'anunci de la detenció de Julian Assange i de la sol·licitud de la seva extradició als Estats Units, Massimo Moratti, director adjunt d'Investigació a Europa d'Amnistia Internacional, ha manifestat:

"Amnistia Internacional demana al Regne Unit que rebutgi extradir o enviar de cap manera Julian Assange als Estats Units, on corre un risc molt real de ser objecte de violacions de drets humans, com ara condicions de reclusió contràries a la prohibició absoluta de la tortura i altres maltractaments i judici injust seguit de possible execució, a causa del seu treball a Wikileaks.

"Som conscients de les denúncies de violació i altres formes de violència sexual formulades contra Julian Assange, que han de ser investigades degudament, respectant els drets tant de les persones denunciants com de l'acusat, i portades als tribunals si hi ha proves suficients contra ell. Si Suècia decideix sol·licitar l'extradició del Sr. Assange des del Regne Unit, han d'oferir-se garanties adequades que no serà extradit ni enviat de cap manera als Estats Units".

"No queda gens clar quin procés formal s'ha seguit per permetre a les autoritats britàniques entrar a l'ambaixada d'Equador i detenir Julian Assange, a qui, segons informes, es va retirar la ciutadania equatoriana ahir. Instem les autoritats dels Regne Unit a respectar les garanties ofertes a l'Equador que no serà enviat a cap lloc on pugui ser condemnat a mort o patir tortura o altres maltractaments".