Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Israel prossegueix la política de desplaçament forçat amb l'enderroc de cases a Sud Baher

© Wisam Hashlamoun/Anadolu Agency via Getty Images

Davant la notícia publicada avui que les forces israelianes estan duent a terme l'enderroc de fins a 16 edificis residencials al barri de Wadi al Hummus, a Sud Baher, a la Cisjordània ocupada, Saleh Higazi, director adjunt d'Amnistia Internacional per al Pròxim Orient i Nord d'Àfrica, ha manifestat:

"Aquests enderrocs són una violació flagrant del dret internacional i s'emmarquen en un patró sistemàtic de les autoritats israelianes per forçar el desplaçament de la població palestina dels territoris ocupats; aquests actes constitueixen crims de guerra.

Aquests enderrocs s'emmarquen en un patró sistemàtic de les autoritats israelianes per forçar el desplaçament de població palestina dels territoris ocupats

Saleh Higaz, Amnistia Internacional

"Encara que Israel ha intentat justificar aquests enderrocs sota la disfressa de la seguretat, afirmant que les cases estan massa prop del mur, l'argument no resisteix cap examen rigorós. La veritat és que, durant dècades, les autoritats israelianes han adoptat mesures arbitràries i desproporcionades en nom de la seguretat per ampliar el control sobre el territori palestí i expulsar la població palestina de zones que consideren estratègiques, forçant el desplaçament de comunitats senceres i destruint il·legalment desenes de milers d'habitatges.

Israel ha de posar fi immediatament a la seva política cruel i discriminatòria d'enderroc d'habitatges i desplaçaments forçats. En lloc de destruir habitatges familiars, Israel ha de desmantellar els trams del mur construïts als Territoris Palestins Ocupats, incloses algunes zones de Sur Baher, en contravenció del dret internacional.

Altres Estats tenen l'obligació de pressionar les autoritats israelianes perquè compleixin amb les seves obligacions en virtut del dret internacional humanitari i garanteixin protecció a la població dels Territoris Palestins Ocupats.

Segons l'Oficina de Coordinació d'Afers Humanitaris de l'ONU, Israel ha enderrocat més de 1.100 estructures al territori ocupat de Jerusalem Est en els darrers 10 anys, i amb això ha causat el desplaçament forçat de més de 2.000 persones i trastornat la vida de més de 6.000 persones. Del 2 de gener al 17 de juliol de 2019, Israel ha destruït 126 estructures a Jerusalem Est, causant el desplaçament de 203 persones i trastornat la vida de 1.036 més.

El trasllat il·legal de població civil resident en territori ocupat és una violació del Quart Conveni de Ginebra i constitueix un crim de guerra segons l'Estatut de Roma de la Cort Penal Internacional.