Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Israel: el tribunal decideix veure la causa contra l'empresa de software espia NSO a porta tancada

En resposta a la decisió presa el dijous pel Tribunal del Districte de Tel Aviv, de celebrar a porta tancada la vista d'un procediment judicial entaulat amb l'objectiu de que es retiri la llicència d'exportació de l'empresa de software espia NSO Group, Danna Ingleton, directora adjunta d'Amnesty Tech, ha manifestat:

“El Ministre de Defensa d'Israel ha intentat un cop més evitar l'escrutini públic. L'estremidor software espia de NSO Group ha posat en perill la vida d'activistes de drets humans a tot el món. Segueix havent un clar interès públic en que aquesta causa es vegi a sessió oberta, i seguim esperant que la informació sobre la vista es comparteixi amb el públic.

“L'estreta complicitat entre els governs i l'obscura indústria de la vigilància s'ha d'acabar. Continuarem fent tot el possible per aconseguir que els invasius productes de NSO Group no puguin utilitzar-se per cometre abusos contra els drets humans al món.”

Gil Naveh, portavey d'Amnistia Internacional Israel, ha afegit:

“Lamentablement, això s'ha convertit gairebé en una pràctica habitual a les causes relacionades amb la vigilància, però les empreses de software espia no han de d'estar exemptes d'escrutini, sobre tot quan hi ha indicis generalitzats d'ús indegut. Les pràctiques de NSO s'han revelat a tot el món, i no s'ha de mantenir ara al públic desinformat. Examinarem atentament la fallida del tribunal a la causa i decidirem els nostres pròxims passos.

Informació complementària

El dijous, un jutge del Tribunal del Districte de Tel Aviv va començar a escoltar els arguments sobre per què el Ministre de Defensa d'Israel hauria de retirar la llicència d'exportació a NSO Group. L'aplicació Pegasus d'aquesta empresa s'ha utilitzat contra periodistes i activistes de tot el món, a països com a Marroc, Aràbia Saudita, Mèxic i els Emirats Àrabs Units.

Al començament de la vista del dijous, el jutge a la sol·licitud del Ministeri de Defensa de dictar un auto de reserva per motius de seguretat nacional.

Les accions judicials entaulades per obligar al Ministeri de Defensa d'Israel a retirar la llicència d'exportació a NSO Group són obra de gairebé 30 persones membres o simpatitzants d'Amnistia Internacional Israel i altres integrants de la comunitat de drets humans. Amnistia Internacional dóna el seu suport a aquestes accions judicials en el marc d'un projecte emprés juntament amb l'Institut Bernstein de Drets Humans i el Centre de Drets Humans i Justícia Global de la Facultat de Dret de la Universitat de Nova York.