Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Iemen: solidaritat mundial amb quatre periodistes condemnats a mort

Una dona mostra el seu missatge de solidaritat "Sí a la llibertat" © Particular

Amnistia Internacional, en col·laboració amb la Fundació Samir Kassir, ha publicat avui un vídeo de solidaritat amb quatre periodistes iemenites en risc d'execució després d'haver estat condemnats a mort fa tres mesos pel Tribunal Penal Especialitzat houthi en un judici manifestament injust.

Akram al-Walidi, Abdelkhaleq Amran, Hareth Hamid i Tawfiq al-Mansouri, van ser condemnats a mort l'11 d'abril després de ser declarats culpables de càrrecs falsos. Juntament amb sis periodistes més, van estar tot esperant judici des del 2015 fins a desembre de 2019, quan va tenir lloc la primera vista judicial. Els 10 patien diversos problemes de salut, pels quals no van rebre la deguda atenció mèdica.

"Fins i tot abans del brot de COVID-19 al Iemen, les persones empresonades no tenien accés a serveis mèdics adequats. No podem ni imaginar la preocupació dels seus éssers estimats pel seu benestar en aquesta difícil situació", ha afirmat Lynn Maalouf, directora d'Investigació d'Amnistia Internacional sobre Pròxim Orient.

"Aquests homes i les seves famílies han de saber que no estan sols. Amnistia Internacional i la Fundació Samir Kassir, juntament amb periodistes de tota la regió, se solidaritzen amb ells i continuaran lluitant para siguin posats en llibertat".

"Les autoritats de facto houthis han d'anul·lar immediatament les seves condemnes a mort, retirar tots els càrrecs pendents i deixar en llibertat tots els periodistes empresonats per fer la seva feina".

Amnistia Internacional s'oposa a la pena de mort en tots els casos sense excepció, amb independència del caràcter o les circumstàncies del delicte, de les característiques i la culpabilitat o innocència de l'acusat i del mètode utilitzat per l'Estat per dur a terme l'execució. L'organització fa campanya en favor de l'abolició total de la pena de mort.

Més informació en l'especial: Guerra de Iemen: la fi no sembla estar a prop.