Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Hongria: Amnistia Internacional recorre als tribunals la llei sobre migració que ataca la societat civil

Hongria
Amnistia Internacional recorrerà als tribunals la constitucionalitat de la polèmica llei hongaresa que castiga amb penes de fins a un any de presó persones i organitzacions que treballen sobre migració.

La llei, que ha entrat en vigor enguany, és una amenaça per a la llibertat d'expressió, d'associació i de reunió pacífica.

"Les autoritats hongareses persisteixen a intimidar els qui qüestionen les seves polítiques xenòfobes. Aquesta llei porta la campanya d'intimidació un pas més enllà en penalitzar la seva legítima tasca de protegir els drets de les persones migrants, sol·licitants d'asil i refugiades", ha declarat Clare Algar, directora d'Amnistia Internacional per a Europa.

El recurs, presentat avui al Tribunal Constitucional en nom d'Amnistia Internacional Hongria, al·lega que la redacció de la llei, deliberadament poc precisa i ambigua, la deixa totalment oberta als abusos de les autoritats hongareses i podria descoratjar la dissidència i altres activitats legítimes.

La llei criminalitza un ampli ventall d'activitats, com la preparació, distribució o encàrrec de 'materials informatius' relatius a la migració
Clare Algar, Amnistia Internacional

"Aquesta llei està redactada d'una forma tan genèrica que és ridícula. La tasca legítima d'Amnistia Internacional i d'altres organitzacions de drets humans i actors de la societat civil està greument amenaçada a Hongria. Aquesta tàctica d'assetjament podria tenir de fet un efecte paralitzant en totes les organitzacions i dificultar la important feina que duen a terme", ha afirmat Algar.

El recurs al·lega que aquesta llei injusta amenaça el dret a la llibertat de reunió, que inclou el dret a fundar organitzacions i d'incorporar-se a elles, i a gestionar organitzacions de forma autònoma, tot això garantit per la Constitució hongaresa i pel dret internacional dels drets humans.

"Amnistia Internacional està compromesa amb els drets humans de totes les persones a Hongria. Tot el nostre treball es fa per a l'interès general. És desconcertant, per no dir vergonyós, que el govern estigui tractant d'estigmatitzar la nostra feina i les persones que ens donen suport".

"No cedirem davant de la injustícia. Farem que se sentin les nostres veus a tots els nivells, en solidaritat amb totes les persones que defensen els drets humans. Aquest recurs no és més que una de les moltes formes en les quals estem disposats a lluitar per defensar la justícia, els drets i les llibertats", conclou Algar.