Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Hong Kong: s'han d'investigar els trets contra els manifestants

En les declaracions sobre els trets de la policia contra dos persones que es manifestaven a Sai Wan Ho el matí de l'11 de novembre, Man-Kei Tam, director d'Amnistia Internacional Hong Kong, ha manifestat:

“Avui, la policia de Hong Kong va tenir una altra alarmant situació, ha manifestat Amnistia Internacional. Els trets amb munició real efectuats per la policia són una prova clara del seu ús irresponsable de la força. A més a més, es va veure com un altre policia es precipitava en moto a tota velocitat contra un grup de manifestants. No són mesures d'actuació policial: són agents descontrolats en actitud de represalia.

Els trets amb munició real efectuats per la policia són una clara prova del seu ús irresponsable de la força

Man-Kei Tam, Amnistia Internacional

“ Aquesta conducta generalitzada de mà dura demostra que la policia no pot investigar-se a si mateixa. El que ha passat avui exigeix que s'obri urgentment una investigació independent. Les autoritats han de revisar el seu focus per contribuir a rebaixar la tensió i evitar que es posin en perill més vides.

“ Policies com el que dispara contra un manifestant aparentment desarmat han de ser suspesos d'immediat. El policia que carrega amb la moto també demostra una conducta irresponsable i arbitraria. Aquestes conductes posen en dubte la formació i ordres que han rebut aquests agents: el desplegament de policies ha de tenir com a objectiu rebaixar la tensió en situacions difícils de control de multituds, no empitjorar-les.

Informació complementària

El matí de l'11 de novembre es van efectuar a Sai Wan Ho tres descàrregues de trets de foc real. Almenys dos manifestants van ser assolits i van haver de ser hospitalitzats. Un d'ells, de 21 anys, es troba en una situació crítica. Les imatges gravades aquell mateix dia mostren a un altre agent en moto carregant a gran velocitat contra un grup de manifestants.

Amnistia Internacional ha documentat reiteradament les deficiències dels actuals mètodes d'actuació de la policia de Hong Kong i ha demanat que s'investigui de forma independent i efectiva l'ús de la força per part de la policia des de que al juny van començar les protestes pel projecte de llei d'extradició. Això inclou denuncies de tortura i altres maltractes sota custodia.

El 8 de novembre, un grup d'experts estrangers designats pel Consell Independent de Denúncies contra la Policia va afirmar que aquest organisme manca de les facultats, la capacitat d'investigació independent i els recursos necessaris per enfrontar-se a la magnitud de les recents protestes i complir les normes internacionals que s'exigeixen a un organisme de vigilància de l'actuació policial que opera en una ciutat que valora les llibertats i els drets.