Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Hong Kong: s'ha d'investigar la mort de l'estudiant que «fugia del gas lacrimogen»

En resposta a la mort d'en Chow Tsz-lok, un manifestant estudiantil que va caure d'un edifici d'aparcament el 4 de novembre quan fugia, segons els informes, de les confrontacions amb la policia, Man-Kei Tam, director d'Amnistia Internacional Hong Kong, ha manifestat:

«Ha de realitzar-se una investigació urgent sobre els esdeveniments que van conduir a la ciguda d'en Chow Tsz-lok, inclòs el presumpte retràs causat pels agents al personal d'ambulància que intentava arribar fins a ell.

«El fet de que, segons la informació disponible, Chow Tsz-lok estigués fugint del gas lacrimogen quan va caure demostra els perills de l'ús indiscriminat del gas i subratlla la necessitat de que la policia de Hong Kong actuï amb moderació i intenti reduir les confrontacions amb els qui participen a les manifestacions.

«A les últimes setmanes, les autoritats de Hong Kong s'han arrogat amplis poders per alleujar les protestes i s'han agafat a la Normativa d'Excepció per prohibir cobrir-se la cara a les reunions públiques. Les tàctiques utilitzades per la policia de Hong Kong són cada cop més alarmants i semblen caracteritzar-se per la sed de venjança.

«Hi ha poca confiança en els mecanismes interns d'investigació. Per això demanem que es duï a terme una investigació independent i imparcial sobre la mort d'en Chow Tsz-lok, així com sobre tots els casos d'ús excessiu de la força contra manifestats durant les protestes contra el projecte de Llei de Reforma de la Llei d'Extradició, i que s'inicien processaments per garantir la justícia i la reparació.