Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Hong Kong: greu revés al matrimoni igualitari

En resposta a la sentència dictada pel Tribunal Suprem de Hong Kong en contra de «MK», la dona que havia presentat una demanda per considerar que legislació hongkonguesa viola el dret de la intimitat i la igualtat en no reconèixer les unions homosexuals, Man-Kei Tam, director d'Amnistia Internacional Hong Kong, ha manifestat:

"Aquesta sentència és un cop dur per a les comunitats LGBTI de Hong Kong, que no opden adquirir la mateixa condició i reconeixement ni l'accés als mateixos drets que les parelles heterosexuals a causa de les lleis desfasades que es neguen a reconèixer les unions homosexuals.

La decisió de MK d'oposar-se a aquesta discriminació als tribunals era una oportunitat per a que Hong Kong deixés anar les injustícies del passat i comencés a donar forma a una societat més justa i igualitària.

Aquest resultat és molt decebedor, però no debilitarà la lluita pels drets LGBTI a Hong Kong. Ens solidaritzem amb les persones LGBTI de Hong Kong i amb totes les persones que fan campanya de forma valenta per la igualtat de drets.

Les autoritats de Hong Kong han de deixar d'estigmatitzar les persones per ser qui són i dur a terme d'immediat una revisió de totes les lleis, polítiques i pràctiques amb la finalitat de posar fi a la discriminació basada en l'orientació sexual, la identitat de gènere i la condició sexual.

Informació complementària

"MK", dona de Hong Kong que manté una relació homosexual, va presentar una sol·licitud de revisió judicial davant del Tribunal Suprem al juny del 2018 perquè considerava que el govern viola el seu dret constitucional a la intimitat i a la igualtat.

L'afer es va veure al final de maig d'aquest any.

En l'actualitat, Hong Kong només reconeix jurídicament el «matrimoni» entre un home i una dona i no reconeix el matrimoni homosexual, les unions civils ni cap altre forma d'unió legal.