Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Hong Kong: els càrrecs contra 44 manifestants són un "avís dissuasori"

Manifestacions a Hong Kong, juliol de 2019/ REUTERS/Tyrone Siu

Davant dels càrrecs de "disturbis" formulats contra 44 persones a Hong Kong per les protestes del cap de setmana, Man-kei Tam, director d'Amnistia Internacional Hong Kong, ha declarat:

"Amb l'ús d'uns càrrecs tan imprecisos contra manifestants en favor de la democràcia, les autoritats de Hong Kong tenen aparentment la intenció d'enviar un avís dissuasori a qui consideri la possibilitat de participar en protestes en el futur".

"Encara que va haver-hi violència durant el cap de setmana, les definicions de reunió il·legal i avalots contingudes en la legislació de Hong Kong són tan genèriques que no compleixen les normes internacionals. És molt dubtós que les persones acusades d'aquests càrrecs tan generals tinguin una oportunitat justa de defensar-se en un judici".

"Amb aquestes acusacions tan ambígües, combinades amb l'ús reiterat de la força excessiva per la policia i la prohibició total d'algunes protestes, les autoritats mostren un menyspreu flagrant al dret de reunió pacífica".

"Moltes persones es preguntaran avui a Hong Kong per què s'han formulat càrrecs amb tanta rapidesa contra manifestants a favor de la democràcia quan fins ara no s'ha acusat formalment cap persona implicada en les brutals pallisses de l'estació de Yuen Leung de fa més d'una setmana".

"La policia va ser de nou massa lenta a respondre quan anit es van llançar temeràriament focs d'artifici des d'un acte en marxa contra manifestants en favor de la democràcia a Tin Shui Wai".

"Les escenes violentes que s'han viscut durant les protestes del cap de setmana passat es van deure en part al fet que la policia de Hong Kong va decidir exacerbar la tensió que ja existia en lloc de reduir-la. Demanem a la policia que adopti un enfocament menys agressiu cap a futures manifestacions i que, en el seu lloc, faciliti el dret a les protestes pacífiques".