Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Hong Kong: cop judicial a la lluita per la igualtat de les persones transgènere

Henry Edward Tse. Foto: © Candice Tang

En resposta a una sentència judicial de Hong Kong que confirma la política oficial d'obligar a les persones transgènere a sotmetre's a cirurgia perquè se'ls reconegui legalment el gènere, Man-kei Tam, director d'Amnistia Internacional Hong Kong, ha declarat:

"La sentència d'avui és un cop dur per al reconeixement de les persones transgènere. És una oportunitat perduda d'abordar la discriminació que sofreixen les persones transgènere a Hong Kong".

"Ningú ha de ser obligat a sotmetre's a cirurgia d'afirmació del gènere perquè se l'hi reconegui legalment. Instem el govern a executar el deure de posar fi a aquesta política discriminatòria i tan intrusiva, amb independència de la sentència dictada avui".

"A més, ha d'introduir sense demora una legislació integral contra la discriminació per motius d'orientació sexual, identitat de gènere o condició intersexual."

Informació complementària

Henry Edward Tse, Q i R són tres homes transgènere que van néixer dones. Van interposar un recurs judicial després que el govern negués reconèixer legalment el seu gènere si no es sotmetien a cirurgia d'afirmació del gènere. Temien que aquesta intervenció mèdica fos perjudicial per a la seva salut.

Obligar a una persona a sotmetre's a tractament mèdic perquè es reconegui legalment el seu gènere contravé el seu dret de gaudir del nivell de salut més alt possible. Amnistia Internacional creu necessari un nou procediment de reconeixement legal del gènere que sigui ràpid, accessible i transparent i que no inclogui cap tipus d'intervenció mèdica com a requisit previ.