Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

França: retirada acusació contra jubilada que podia anar a presó per mostrar-se solidària amb refugiats

Manifestació a Niça per donar suport a Martine Landry

Després de la decisió de la Fiscalia de retirar el seu recurs d'apel·lació contra l'absolució de Martine Landry, de 76 anys, que s'enfrontava a fins a cinc anys de presó i una multa de 30.000€ pel càrrec de "facilitar l'entrada irregular" de persones refugiades, sol·licitants d'asil i migrants per ajudar dos nens de 15 anys a arribar a una comissaria de policia a la frontera franco-italiana, Martine ha declarat:

"Aquesta decisió suposa un gran alleujament. Estava convençuda que tenia el dret d'ajudar a aquests nens. Davant les violacions dels drets de persones refugiades i migrants, vaig complir amb el meu deure ciutadà d'ajudar-los el millor que vaig poder. Avui no només he guanyat jo, també la solidaritat".

Lola Schulmann, responsable del treball d'incidència d'Amnistia Internacional França en matèria de persones refugiades i migrants, ha afirmat: "En retirar els càrrecs, la Fiscalia ha confirmat que, per començar, el processament de Martine Landry no s'hauria ni d'haver produït. La decisió de retirar els càrrecs era necessària i també el correcte. Martine Landry i altres persones que han actuat solidàriament amb persones refugiades i migrants no haurien de patir assetjament ni intimidació, i molt menys a través d'un ús indegut del sistema de justícia penal".

Laure Palun, directora de l'ONG Anafé, ha sostingut: "Martine Landry mai no hauria d'haver estat processada. Aquesta decisió és un pas en la direcció correcta. És un alleujament per Martine Landry i un senyal d'esperança per als qui defensen els drets de les persones refugiades i migrants. No obstant això, encara hi ha algunes persones que estan sent processades per accions similars. Hem d'anar més enllà i eliminar el "delicte de solidaritat" dels codis i fer que sigui impossible jutjar persones les accions de les quals estan motivades per la solidaritat".