Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Filipines: resolució de l'ONU pressiona els artífexs de la mortal 'guerra contra les drogues'

© AI

En resposta a la votació del Consell de Drets Humans de l'ONU en favor d'una resolució per mantenir sota observació i informar de la crítica situació dels drets humans a les Filipines -inclosos els homicidis il·legítims comeses en el context de la ?guerra contra les drogues-, Nicholas Bequelin, director regional d'Amnistia Internacional per a l'Àsia Oriental i el Sud-est Asiàtic, ha manifestat:

Aquesta votació porta esperança a milers de famílies de les Filipines i a incomptables filipins i filipines més que s'oposen amb valentia a la sanguinària guerra contra les drogues de l'administració Duterte. És un pas decisiu per aconseguir justícia i rendició de comptes.

"Filipines no ha fet retre comptes als responsables al país. La resolució del Consell de Drets Humans envia un missatge clar que la comunitat internacional no mirarà cap a una altra banda mentre continuïn cometent-se amb impunitat execucions extrajudicials i altres violacions greus de drets humans".

"Instem les Filipines que cooperi amb l'Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans en la direcció de la investigació i prengui mesures urgents per aturar els brutals homicidis, que s'han convertit en la marca distintiva de la campanya de l'administració Duterte. Si no ho fa, el Consell podria prendre més mesures, encara més enèrgiques. A partir d'ara, la pressió sobre els artífexs de les sanguinàries polítiques del govern no farà més que augmentar".

Informació complementària

Avui, el Consell de Drets Humans de l'ONU ha votat a favor d'una resolució, presentada per Islàndia, en la qual se sol·licita a l'Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans (OACNUDH) que prepari un informe detallat de la situació dels drets humans a les Filipines per a la seva presentació i examen en el 44º període de sessions del Consell.

La resolució ha estat aprovada per 18 vots a favor, 14 en contra i 15 abstencions.

S'ha adoptat després d'anys de campanya de grups nacionals i internacionals de la societat civil, inclosa Amnistia Internacional. Just abans de la votació, Amnistia Internacional va publicar un nou informe en el qual es documenten les constants violacions de drets humans i crims de dret internacional que es cometen en el context de la guerra contra les drogues.

La llista actual d'Estats membres del Consell de Drets Humans, entre els quals figura les Filipines, pot consultar-se aquí.