Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

EUA: ordre executiva de Trump per limitar drets de les persones que sol·liciten asil

En resposta a l'ordre executiva del president Trump que limita els drets de les persones sol·licitants d'asil a la frontera sud, el secretari general d'Amnistia Internacional, Kumi Naidoo, ha declarat:

«L'ordre executiva del president Trump és un nou intent de destruir la llarga tradició dels Estats Units de garantir el dret humà fonamental de sol·licitar protecció davant de la persecució i la por a perdre la vida. L'asil no és un colador, és un salvavides. Aquesta política posa innecessàriament en perill les vides de milers de persones. Les lleis nord-americanes disposen que qualsevol persona pot sol·licitar asil, estigui o no en un punt d'entrada oficial".

«Rere la retòrica deshumanitzadora de Trump hi ha mares, pares, fills i filles que fugen de situacions molts perilloses suportant un viatge arriscat perquè no han tingut més remei que deixar casa seva»

Margaret Huang, directora executiva d'Amnistia Internacional Estats Units, afegeix:

«Quan vaig visitar Tornillo, a Texas, vaig poder veure amb els meus propis ulls l'impacte d'unes polítiques inhumanes i il·legítimes que han traumatitzat les persones que fugen del perill. Criminalitzar les persones sol·licitants d'asil en lloc d'ajudar-les ha creat algunes de les polítiques més vergonyoses que he vist en aquest país".

«El discurs que les persones que demanen refugi són una amenaça per a la seguretat és una crisi creada per la mateixa Administració Trump i basada en la política de l'odi i la por. Des del 2017, Amnistia ve documentant com milers de persones esperen setmanes en els ports d'entrada, i com altres són rebutjades pels agents de fronteres dels Estats Units quan intenten demanar protecció.»

Informació complementària

El mes passat, Amnistia Internacional va publicar un informe que denunciava que les autoritats de fronteres nord-americanes violaven de manera habitual el dret, tant nacional com internacional, en rebutjar a la frontera sol·licitants d'asil sense registrar ni determinar la seva sol·licitud.