Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Estats Units: les autoritats fallen a les supervivents de violència de gènere en l'àmbit familiar

© Amnistia Internacional

Un nou informe d'Amnistia Internacional revela que el sistema de Louisiana (Estats Units) està fallant a les dones que sobreviuen a la violència de gènere en l'àmbit domèstic i amb armes de foc.

Fragmentat i desigual: El sistema de justícia falla a les supervivents de la violència de gènere en la parella a Louisiana (Estats Units) es basa al voltant de 100 entrevistes realitzades a les autoritats governamentals, organitzacions de la societat civil i persones directament afectades per la violència de gènere en la parella i amb armes de foc, entre altres actors socials.

L'equip d'investigació d'Amnistia Internacional es va centrar en Louisiana perquè allà s'han introduït canvis legislatius importants en matèria de possessió d'armes de foc i «maltractaments a les dones en l'àmbit familiar» en els últims quatre anys. A més, aquest estat presenta sistemàticament una de les taxes d'homicidis relacions amb la violència de gènere en la parella més elevades en tot el país.

Fets com el de no prendre's seriosament la violència o fins i tot detenir les supervivents que demanen ajuda, van permetre a Amnistia Internacional concloure que la resposta de la policia, la fiscalia i els jutjats és sovint insuficient, i, de vegades, fins i tot posa en perill les dones. Les persones supervivents negres, indocumentades, indígenes o que s'identifiquen com LGBTI es troben en especial situació de risc.