Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: la nova ordre executiva contra les plataformes de xarxes socials és perillosa i irresponsable

AP Photo/Evan Vucci

En resposta a una ordre executiva del president dels Estats Units, sobre l'eliminació de les proteccions legals que actualment tenen les plataformes de xarxes socials en relació amb la responsabilitat pel contingut que generen els qui les utilitzen, Michael Kleinman, portaveu d'Amnistia Internacional, ha manifestat:

"Tothom ha de tenir accés a la informació, especialment durant una pandèmia, quan la informació correcta pot suposar la diferència entre la vida i la mort per a moltes persones. Més de 100.000 persones ja han mort als Estats Units per culpa de la COVID-19, mentre el govern Trump continua obstinat en la seva mala gestió de la crisi. Cap persona ha de morir per no haver rebut informació correcta enmig d'una emergència mundial".

"Les amenaces i represàlies contra empreses que es limiten a verificar dades resulten encara més preocupants quan vénen de part d'un govern que continua atacant mitjans de comunicació i periodistes per exercir la funció essencial de dir la veritat al poder. No és el president qui decideix la veritat. Seguir traient profit dels prejudicis és perillós i irresponsable".

"Jack Dorsey, CEO de Twitter, ha assumit totalment la responsabilitat que la seva xarxa social prengui al final mesures per proporcionar als seus usuaris informació de context en la seva plataforma  Aquesta mesura hauria d'haver-se pres fa molt temps, i han de prendre's moltes més perquè Twitter converteixi la xarxa social en un espai segur per a les persones que passen por i pateixen abusos diàriament".

Informació general i context

Amnistia Internacional treballa per denunciar les conseqüències de la desinformació i la informació incorrecta i els abusos a Internet, per exemple amb la campanya Toxic Twitter, en la qual s'han utilitzat eines capdavanteres d'intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic per mesurar la magnitud de la violència i els maltractaments contra les dones a Twitter.

Amnistia Internacional ha alçat la veu anteriorment contra la recopilació de dades de Facebook, que poden reutilitzar-se de diverses formes per enviar publicitat selectiva, missatges polítics i propaganda o per mantenir la gent a la xarxa social amplificant-ne el contingut abusiu, discriminatori o d'odi. L'organització s'ha ocupat també l'ús indegut que va fer Cambridge Analitica de dades personals i íntimes de Facebook per microdirigir-se a votants indecisos i influir-hi en les darreres eleccions presidencials dels Estats Units.