Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: el president Trump trepitja el dret a la protesta

En resposta als comentaris d'avui del president dels EUA, Donald Trump, a la Casa Blanca, Ernest Coverson, director de la campanya No Més Violència amb Armes de Foc d'Amnistia Internacional Estats Units, ha declarat:

"Ja no és possible ignorar la violència de la policia contra les persones negres. La veritable desgràcia és el racisme del govern de Trump contra la comunitat negra. El president, quan va accedir al càrrec, va jurar protegir tota la població, no només als qui considera mereixedors de rebre-la".

"Per a George Floyd, els seus fills i els seus éssers estimats, ja és tard per fer justícia. La possibilitat es va esfumar el dia en què van matar-lo. Només queda la rendició de comptes, un exercici completament absent d'un govern que segueix atiant el foc de l'odi".

"La gent està indignada. La gent està esgotada. Té dret sortir al carrer i protestar pacíficament; tothom té aquest dret. Sigui quin sigui el motiu, no es poden trepitjar els drets d'una multitud que ha sortit al carrer a reclamar justícia i la reforma integral de la policia. Ja no es pot permetre que la policia actuï sense control i terroritzi les nostres comunitats. Els cossos encarregats de fer complir la llei han de treballar per a tota la població; però sembla que només estan al servei d'alguns. La vida de les persones negres importa. La vida de les persones negres trans importa. La vida de les persones negres immigrants importa. La vida de les persones negres sol·licitants d'asil importa. L'única mesura adoptada per aquest govern ha estat enviar a l'exèrcit per respondre a una revolució pacífica. El que no hi ha hagut és un intent legítim de canviar un sistema que, lluny de funcionar per a la població negra, l'oprimeix directament.

El sistema policial d'Estats Units és fallit i necessita una reforma sistèmica per eradicar el racisme i canviar radicalment el seu enfocament de les funcions de fer complir la llei i dels drets humans. Amnistia Internacional demana que es faci un conjunt de reformes, inclosa l'aprovació de la Llei PEACE per limitar l'ús dels mitjans letals, que només haurien de ser una mesura d'últim recurs. Quan s'escometin reformes reals, la població negra rebrà el missatge que les seves vides importen i llavors podran viure amb seguretat, justícia i llibertat".